Amanda gästbloggar

Hejsan på er !

Rikitgt kul att jag får blogga inför Linn och Hannas alla fina läsare!
Tack linn att du frågade mig!
Linn är ju som en lillasyster för mig.. hon finns alltid för mig.. och jag vill alltid vara där för henne...
Jag tycker Linn verkligen förtjänar att få ha en storblogg med Hanna! Linn är grymt dukitg.. och hon är verkligen en fin människa!
Linn rider grymt bra.. och alla ni som tror Linn har en lätt häst.. BEEP.. jag vet hur han är.. då jag ridit på han 1 gång.. man känner vad det är för kraftpaket det är hon jobbar med!
Fina Kelly.

Nog tjötat om LINN ;)

Ni undrar väll vem jag är.. Mitt namn är Amanda Henriksson! är 13 år.. Bor i Kungshamn.
Med min mamma,pappa och storasyster! Jag har en katt som heter Malte.. Peent namn va? xD en hund som heter Bill, och en häst som jag äger tillsammans med min syster.. Fjalar heter han!
Han har jag/min syster snart ägt i 2 år i december!
Han är en skäck, på 10 år. 
Våran resa har varit minst sagt en dramatisk sådan.. Då han varit rejält skadad 3 gånger.. Det är anledningen till att jag inte hunnit tävla honom så mycket..
Min syster har tävlat honom upp till 1,10 med godkända resultat.. Då Fjalar inte är så stor.. han är 1,56 cm i mkh drygt.. han har väldigt korta ben.. sedan är han ganska kraftig.. alltså vet vi att han inte kommer kunna tävla högre än 1,10-1,20. Jag har inte tävlat så mycket än.. då jag inte hunnit träna det rebecca gjort.. utan jag VET. Att nästa år kommer bli mitt och fjalars! än har jag tävlat honom 80 cm!
Vidare till hans skador..
Fjalar var från början ridskolehäst.. och min syster var fäst vid han redan då..
Hon skulle ut och tävla med honom i bohuscupen, våren 2009. tror det var i bulycke.
Tävlingen gick bra.. det var bara resan hem då... Fjalar var inte så van med hästtransporter... och jag lovar er... detta är någ det värsta som hännt i mitt liv.. När vi var på Uddevalla bron för er som vet vart jag menar.. strax innan torp..

Hästransporten började skaka.. mitt på bron.. den verkligen åkte fram och tillbaka,höger,vänster... Vi bestämde oss att stanna på preem-macken vid torp.. för att se vad han gjorde..
Jag var också kissenödig så jag sprang in på Mc donalds.
När jag kom ut.. så kom Rebecca "min syster" mot mig gråtandes... hon sa:- Fjalar kommer inte upp.. jag bara :- vad menar du?
Vi sprang mot transporten.. där inne låg han... Med benen som satt fast i mellanvägen.. han kunde inte röra sig... Bara låg där..
Min kropp blev så svag.. jag minns att knäna bara vek sig.. jag kunde inte andas..
Fjalar var inte ens våran då.. utan ridskolans.. och jag kände bara.. Fjalar jag vill inte mista dej.. ett band hade redan sätts.. och jag var rent av förälskad i hästen..
Fjalar låg där i transporten.. och vi var då tvugna att ringa brandkåren.. 
Känndes som om det tog en evighet.. det var så kallt.. jag minns att jag satt där och väntade.. och att dom sedan kom.

Vi fick ta ur mellanväggen.. som då satt fast i golvet "inte våran transport" och på så sätt försöka få ut honom.. då fick fjalar panik.. och kastade sig ur SKÖTARDÖRREN! Ni vet den lilla dörren.. för en människa.. DEN KRAVLADE fjalar sig ut igenom.Det värsta var.. Fjalar kunde inte stå på benen.. Han hade ont.. var redigt skadad.. och brandmännen ,ridlärarn Maria,mamma ,pappa,jag,rebecca och några andra.. fick stå och stötta upp Fjalar.. i 4 TIMMAR! Djurabulansen var på väg.. det var bara att vänta.. vi stog där och BÄRDE Fjalar på 500 kilo..i 4 timmar..
innan dom kom.

Dom kom "vetrinären" och det vi inte visste var att det nya var att man nu kunde rönka på plats.. så vetrinären rönkade Fjalars ben.. som tur var hade han inte brutit nått..
och min pappa sa det.. HADE han haft ett gevär .. och det inte fanns någon rönken,. hade han låtit honom gett ett skott i pannan på honom.. då man såg att Fjalar hade ont..

Det bar iväg till Skara djurklinik  hästambulansen..
vi fick därimot åka hem.. då han inte var våran.. Med gråten i halsen.. blev det så.detta var 1 av fjalars 3 skador jag berättade om nu.. och vill i veta mer.. så kan ni antingen be linn.. för då skriver jag gärna mer en annan gång..
eller så kikar ni in på min blogg!
http://amandaofcoursehenriksson.blogg.se

Kram på er!

Tack, tack Amanda för att du ville gästblogga hos oss :) 

/Ponyroyals

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback